3 nieuwe handige route functionaliteiten

26 sep. 2022 | Door: Pascal Vleugels

3 nieuwe handige route functionaliteiten

De routefunctionaliteit is de afgelopen tijd doorontwikkeld in samenwerking met Recreatieschap Drenthe, Routebureau Utrecht, Merk Fryslân en Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen. In dit artikel vertellen we je wat de nieuwe functionaliteiten zijn en wat je ermee kunt. Deze nieuwe mogelijkheden zijn direct beschikbaar in het Open Data Platform.

Eindpunt van de route is gelijk aan het startpunt

Bij het beheren van routes in het Open Data Platform (ODP) komt het vaak voor dat het eindpunt van een route gelijk is aan het startpunt. De route loopt dan in een rondje. Vanaf nu is het mogelijk om door middel van een vinkje aan te geven dat zowel het eind als het startpunt zich op dezelfde locatie bevinden.

Psst... Wist je trouwens dat het startpunt van een route niet altijd een adres hoeft te zijn? Je kunt er ook voor kiezen om een route te laten starten bij een locatie of knooppunt! Lees er meer over in het artikel: 16 onmisbare verbeteringen in het Open Data Platform in 2019

Call-to-Actions toevoegen aan route tussenstops

Een route kan voorzien worden van tussenstops. Dit kunnen (fiets/wandel)knooppunten zijn, maar ook interessante locaties waar de bezoeker een stop kan maken. In het Open Data Platform (ODP) heb je nu de mogelijkheid om een Call-to-Action toe te voegen per tussenstop. Je kunt kiezen uit de volgende opties:

Op de route detailpagina van jouw website, zul je nu bij de tussenstop een nieuwe knop zien. Indien de bezoeker hier op klikt, wordt hij direct naar de ingestelde Call-to-Action doorgestuurd.

In- en uitklappen van tussenstops

Het beheren van routes met veel tussenstops is een stuk gebruiksvriendelijker gemaakt. Je kunt per direct ervoor kiezen om alle tussenstops in te klappen. Je ziet dan een handig overzicht van alle namen van de tussenstops (knooppunten en locaties). Je kunt ervoor kiezen om de tussenstops op een andere volgorde te slepen, of ze d.m.v. de pijltjes naar boven of beneden te verplaatsen. Wil je een tussenstop bewerken? Dan hoef je alleen deze tussenstop maar even open te klappen.

Psst....wist je dat we deze functionaliteit ook meteen maar even toegevoegd hebben bij prijzen, kalenderregels en media?

Blij met deze uitbreidingen?

We hopen dat iedereen blij is met deze uitbreidingen. Heb je aanvullende wensen of suggesties? Laat het weten via support@insiders.nl

Pascal Vleugels
Bekijk profiel