Zelf menu’s aanmaken met het nieuwe “navigatie pagepart”

2 okt. 2017 | Door: Pascal Vleugels

Zelf menu’s aanmaken met het nieuwe “navigatie pagepart”

Een goede navigatiestructuur is een van de meest belangrijke onderdelen van een website. Door onderzoek en analyse weten we steeds beter wat wel/niet werkt op een website.

In sommige gevallen heb je op een pagina zelf een extra vorm van navigatie nodig. Dit kan een submenu zijn, een overzicht van toptaken of zelfs de inhoudsopgave van de pagina. Met het nieuwe navigatie pagepart kun je als redactie zelf een extra menu op de pagina plaatsen.

Met het nieuwe pagepart heb je de mogelijkheid om je menu op een aantal manieren op te bouwen:

  1. Automatisch menu op basis van content (titels)
  2. Menu met handmatige links
  3. Automatisch menu op basis van pagina’s uit paginaboom

Automatisch menu op basis van content (titels)

Op een pagina heb je de mogelijkheid om door middel van pageparts content te plaatsen. Deze pageparts kun je voorzien van een titel. Met het nieuwe navigatie pagepart kun je automatisch een menu laten genereren op basis van alle titels die op de pagina voorkomen. Indien op een van deze links geklikt wordt, scrolt de pagina automatisch naar het juiste gedeelte op de pagina.

Menu met handmatige links

Bepaal zelf welke links/knoppen je op de pagina wilt plaatsen. In een handig lijstje kun je zelf interne- of externe links invoeren. Je kunt hiermee eenvoudig een snel-menu maken voor je bezoekers naar de meest belangrijke pagina’s op je website.

[BINNENKORT] Automatisch menu op basis van pagina’s uit paginaboom

Een submenu op de pagina? Dat kun je zelf heel eenvoudig toevoegen. Selecteer uit de paginaboom van het contentmanagementsysteem de “moederpagina” en het pagepart kijkt zelf welke subpagina’s onder deze pagina aangemaakt zijn. Deze pagina’s worden dan automatisch als link-lijstje op de pagina geplaatst. Deze functionaliteit is op dit moment nog in ontwikkeling, binnenkort meer!

Pascal Vleugels
Bekijk profiel