Vraag/Antwoord module

28 aug. 2019 | Door: Pascal Vleugels

Vraag/Antwoord module

Je wilt graag vragen stellen aan je gebruikers of bezoekers. Dat kan in de vorm van een soort e-learning, quiz of een enquête. Daar hebben we iets voor: de Vraag/Antwoord module. Stel je eigen vraag/antwoord-combinaties samen en publiceer ze op je website. Stel het aantal punten in per gegeven antwoord en bekijk statistieken van de ingevulde vragenlijsten.

Inhoud:

Zó kun je de Vraag/Antwoord module inzetten

De mogelijkheden zijn eindeloos, maar denk bijvoorbeeld eens aan de volgende mogelijkheden:

  1. Train je gastheren/gastvrouwen (e-learning)
    Jouw gidsen en gastvrouwen zijn het visitekaartje van de stad. Maar weten ze eigenlijk wel alles wat ze zouden moeten weten? Laat ze op een speelse manier kennismaken met alle informatie die ze paraat zouden moeten hebben. Misschien kun je ze zelfs wel een diploma geven als beloning.
  2. Test de kennis van je gasten (quiz)
    Wat weten je (potentiële) gasten eigenlijk van jouw destinatie? Stel ze een aantal vragen om hier achter te komen! Beloon ze met een goodie of complimentje als ze al veel over jouw bestemming weten. Maak ook gebruik van de kans om je gasten juist iets nieuws te leren…iets wat ze misschien nog niet wisten.

De basis: maak een les of quiz

Hoe je het noemt is aan jou, een les of een quiz het maakt ons niets uit. Wat we wel willen weten is hoe je les heet en waar je les over gaat. Je maakt in het cms een nieuw type pagina aan: questionnaire. Op dat moment worden alle onderliggende pagina’s in de paginaboom onderdeel van de quiz of les. Alle vragen die op die pagina’s staan, horen dus bij deze quiz/les.

Stel een score bereik in voor de verschillende uitkomsten

Een quiz zou een quiz niet zijn als er ook een uitkomst zou zijn. Je kunt zelf bepalen hoe de uitkomsten eruit zien. Iedere vraag levert een bepaald aantal punten op (afhankelijk van het aantal punten wat bij de antwoorden ingesteld is).

Per installatie kijken we gezamenlijk welke “uitkomsten” er zijn. Dit kan eenvoudig geslaagd en niet geslaagd zijn. Maar er zijn ook exotische varianten mogelijk als brons, zilver, goud, enz.

De uitkomsten bepaal je door een score bereik in te stellen Je stelt het minimum en maximum aantal punten in waar je de uitkomst aan wilt verbinden.

Score ranges toevoegen

Je kunt zelf meerdere score ranges aanmaken, bekijk onderstaand filmpje maar eens:

Voeg vragen en antwoorden toe aan je les of quiz

Je kunt zelf onbeperkt vragen en antwoorden toevoegen. Op dit moment hebben we het vraagtype “Multiple Choice” beschikbaar. Je kunt zelf aangeven welk antwoord goed is en hoeveel punten per antwoord je kunt verdienen. Per antwoord kun je eventueel een tekstuele toelichting geven die op de resultatenpagina getoond kan worden.

Bekijk resultaten en statistieken van alle lessen of quizzen

Zodra een bezoeker de vragenlijst heeft afgerond, krijgt hij/zij direct de behaalde resultaten te zien.

Ook als beheerder van de website krijg je uitgebreide inzichten over wie wel/niet geslaagd is en hoe de vragenlijsten zijn ingevuld. Al deze resultaten zijn te exporteren als Excel-bestand.

Als gebruiker van de website kun je ook nog zien welke lessen je allemaal gemaakt hebt, wat je scores zijn en welke lessen je nog meer kunt maken. Dit overzicht is te bekijken, als je een account hebt op de website, in je eigen persoonlijke dashboard:

De Vraag/Antwoord module in het kort:

Pascal Vleugels
Bekijk profiel