Verbeterde kalenderregels en openingstijden

17 mei 2018 | Door: Pascal Vleugels

Verbeterde kalenderregels en openingstijden

In het Open Data Platform (ODP) is het mogelijk om bij evenementen kalenderregels toe te voegen. In deze kalenderregels kunnen de datums ingevoerd worden wanneer een evenement plaatsvindt (eventueel in bepaalde patronen). Bij locaties kunnen de openingstijden ingevoerd worden. In de nieuwe update van het ODP, is het mogelijk om meerdere openingstijden toe te voegen en kalenderregels voor verschillende talen in te stellen.

Hoe werken kalenderregels

De naam “kalenderregel” zegt het eigenlijk al. Je kunt meerdere regels aanmaken met kalendergegevens. Iedere regel kan een nieuwe datumreeks bevatten. Per kalenderregel heb je de volgende opties:

De kalendergegevens (en patronen) voor evenementen worden ook gebruikt in de uitagenda, om de evenementen op een chronologische en logische volgorde te sorteren.

Voorbeeld van kalenderregels

Meerdere tijden per kalenderregel toevoegen

Met de laatste update is het mogelijk om meerdere openingstijden toe te voegen aan de kalender. Tot op heden was het mogelijk om maar maximaal twee openingstijden in te voeren.

Voorbeeld van meerdere tijden toevoegen

In de nieuwe interface kun je door te klikken op de kop “Tijd toevoegen” een nieuwe tijd-regel toevoegen.

Kalenderregels per taal instellen

Per kalenderregel is het nu ook mogelijk om deze beschikbaar te maken voor specifieke talen.

Een voorbeeld:

Een rondleiding voor Nederlandse en Engelse bezoekers vindt iedere zaterdag plaats van 13.00 t/m 14.00 uur. Voor Duitse bezoekers vindt de rondleiding plaats van 15.00 t/m 16.00 uur.

Indien een bezoeker nu op de Duitstalige website komt, is het mogelijk om alleen de rondleiding van 15.00 t/m 16.00 uur te laten zien.

Voorbeeld van taalinstelling per kalenderregel

Met deze update voor kalendergegevens, is het mogelijk om nog uitgebreidere kalenderpatronen in te voeren. Tevens heb je nu de mogelijkheid om op een meertalige website, alleen de relevante openingstijden te laten zien!

Pascal Vleugels
Bekijk profiel