Toon COVID-19 annuleringen op de website

19 mrt. 2020 | Door: Pascal Vleugels

Toon COVID-19 annuleringen op de website

We leven in een gekke tijd. De maatregelen tegen de verspreiding van het COVID-19 (Corona) virus hebben veel impact op alle activiteiten en evenementen. Door alle maatregelen van de overheid zijn vrijwel alle evenementen afgelast en worden horeca en culturele instellingen gesloten.

We zien dat velen van jullie al meldingen op de website hebben geplaatst om de bezoeker op de hoogte te stellen van alle annuleringen en aanpassingen. In het Open Data Platform hebben we ook direct iets voor jullie toegevoegd: statussen voor evenementen en deals. Op die manier kun je de bezoeker snel laten zien dat er een evenement is geannuleerd of uitgesteld.

Tegel van evenement met "geannuleerd" status

Voorbeeld van de geannuleerd statussen in de UITagenda

Toon status op evenementenpagina

Geannuleerd evenement

Voorbeeld van de geannuleerd status op een evenement pagina

Uiteraard is het ook mogelijk om de titel van het evenement aan te passen met "geannuleerd", maar een "echte" status maakt het nog wat duidelijker.

De volgende statussen zijn beschikbaar in het Open Data Platform

Screenshot met interface om statussen in te voeren

 1. Geannuleerd
  Een evenement gaat niet meer door. Op dat moment wordt er ook automatisch een melding bij de call-to-action getoond: "Let op! Dit evenement is geannuleerd". De call-to-action kan handmatig weggehaald worden, zodat de bezoeker ook geen knop meer ziet.
 2. Uitverkocht
  Een evenement is uitverkocht en/of er zijn geen kaarten meer beschikbaar. Op dat moment wordt er ook automatisch een melding bij de call-to-action getoond: "Let op! Dit evenement is uitverkocht". De call-to-action kan handmatig weggehaald worden, zodat de bezoeker ook geen knop meer ziet.
 3. Datum/tijd aangepast
  Indien de startdatum (of tijd) van een evenement is aangepast, kan de status "datum/tijd aangepast" gebruikt worden. In het Open Data Platform kan ook direct een nieuwe tijd ingesteld worden. De originele datum/tijd welke ingesteld is bij de kalenderregels blijft behouden.
 4. Verkoop start vanaf
  Indien een evenement te maken heeft met een voorverkoop van kaarten, kan dit ook ingesteld worden. In het Open Data Platform de datum/tijd van de voorverkoop ingesteld worden. De originele datum/tijd welke ingesteld is bij de kalenderregels blijft behouden.
 5. Uitgesteld: datum onbekend
  Het evenement gaat op de aangegeven datum niet door, maar er is nog niet bekend wanneer wel. We tonen hier voor de bezoeker ook de volgende melding: Let op! Dit evenement is uitgesteld. Er is nog geen nieuwe datum bekend.

Deze statussen zijn per direct beschikbaar in jouw Plaece Open Data Platform. Om de statussen ook op de website zichtbaar te krijgen, dient er mogelijk er een update van de website plaats te vinden. Neem contact met ons op indien jullie deze statussen op de website zichtbaar willen krijgen via support@insiders.nl

Pascal Vleugels
Bekijk profiel