Tips van locals

13 jun. 2016 | Door: Pascal Vleugels

Tips van locals

Wie kent de stad beter dan wie dan ook? Juist! De bewoner zelf! Met de nieuwe tips-module kan de bezoeker van de website zijn eigen tips achterlaten. Een onbekend pareltje in een achterafstraatje. Een bankje in het park om te genieten van een mooie zonsondergang of juist dat leuke winkeltje net buiten de gebaande paden. Al deze tips geven de slagkracht van de redactie een enorme boost. Zo heb je de beschikking over honderden potentiële redactiemedewerkers om nieuwe content te genereren.

Tips insturen

Met de nieuwe tips-module kan de bezoeker van de website via een eenvoudig formulier zijn tip insturen. De tip wordt direct in het Open Data Platform als User Generated Content opgeslagen. Deze tips kunnen vervolgens op de website getoond worden.

Voorbeeld van een tip insturen

Tips…Tips…Overal tips!

Tips worden gekoppeld aan een specifieke locatie. Dus tips kunnen op een kaartje getoond worden, of koppel een tip aan een tag of redactionele categorie. In het laatste geval kunnen de tips ook op themapagina’s ingeladen worden. Of denk eens aan het tonen van tips “in de buurt”. Zo wordt de bezoeker middels GPS geïnspireerd op de plek waar hij zich op dat moment bevindt.

Voorbeeld van tips op een mobiele telefoon

Anonieme tips

Nee, we hebben het hier niet over Meld Misdaad Anoniem, maar over de mogelijkheid tot het insturen van tips door bezoekers die geen account op de website hebben. Wel worden er een aantal basisgegevens gevraagd om de tip enige context te geven (denk hierbij aan een naam+leeftijd of gezinssituatie). Deze data wordt (anoniem) opgeslagen in het Open Data Platform. De redactie beslist vervolgens of de tip direct gepubliceerd wordt, of dat deze eerst goedgekeurd dient te worden.

Tips door geregistreerde gebruikers

Tips die worden ingestuurd door bezoekers die een account op de website hebben, worden ook gekoppeld aan het persoonlijke profiel. Zo is het mogelijk om alle tips van die gebruiker te bekijken. De data van de tip wordt ook (anoniem) opgeslagen in het Open Data Platform.

Voorbeeld van tips van een bezoeker met een account

Pascal Vleugels
Bekijk profiel