Stimuleer combi bezoeken met ‘gerelateerde items’

16 apr. 2018 | Door: Pascal Vleugels

Stimuleer combi bezoeken met ‘gerelateerde items’

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we bezoekers op het juiste moment voorzien van informatie waarmee we enerzijds combi-bezoeken stimuleren, maar anderzijds bezoekers ook voorzien van meer informatie waarmee een bezoek rijker gepland kan worden?

Met ‘gerelateerde items’ kun je bezoekers op het juiste moment van tips voorzien om hen te prikkelen. Denk aan suggesties om activiteiten te combineren. Of zet deze functie in om bezoekers te attenderen op het toeristische aanbod dat mogelijk ook interessant voor hen is.

Wat kan ik met gerelateerde items?

Indien een bezoeker op de detailpagina van een locatie of evenement, worden hier direct gerelateerde items getoond.

De volgende mogelijkheden worden ondersteund:

Toon gerelateerde items op de detailpagina van een locatie

Ik bevind me als bezoeker op de detailpagina van het Teylers Museum. Daar zie ik gerelateerde evenementen in het Teylers Museum én arrangementen waar het Teylers Museum deel van uitmaakt.

Op deze manier maken we inzichtelijk welke interessante dingen er nog meer te doen zijn op deze locatie. Denk hierbij aan evenementen, tentoonstellingen, deals of tips. Zo tonen we de bezoeker alle mogelijk interessante activiteiten op de locatie van de ondernemer.

Een aantal mogelijkheden voor gerelateerde items:

[NIEUW] Toon gerelateerde items op de detailpagina van een evenement

Vanaf heden is het ook mogelijk om gerelateerde evenementen op de evenement-detailpagina te tonen.

Ik bevind me als bezoeker op de detailpagina van een dance-concert wat plaatsvindt in het Patronaat. Daar zie ik gerelateerde evenementen die ook plaatsvinden in het Patronaat.

In bovenstaand voorbeeld kijken we aan welke locatie/ondernemer het evenement is gekoppeld. Vervolgens laten we alle overige evenementen van deze locatie op de detailpagina van het evenement zien.

[NIEUW] Toon gerelateerde evenementen op basis van de gekoppelde categorieën van het evenement

Ik bevind me als bezoeker op de detailpagina van een dance-concert (gelabeld met de categorieën “Dance”, “Muziek”). Vervolgens zie ik gerelateerde evenementen die ook gelabeld zijn met dezelfde categorieën.

Met het tonen van gerelateerde evenementen op basis van de gekoppelde categorieën, kunnen we bezoekers andere tips in hetzelfde genre serveren.

Pascal Vleugels
Bekijk profiel