Stel arrangementen samen met locaties en evenementen

26 jun. 2018 | Door: Pascal Vleugels

Stel arrangementen samen met locaties en evenementen

In de nieuwste update van het Open Data Platform is het mogelijk om arrangementen samen te stellen die bestaan uit locaties en evenementen.

Tot voor kort was het alleen mogelijk om locaties te koppelen aan een arrangement (door middel van de “Deals”-module). Nu kan een arrangement dus bestaan uit zowel een evenement of activiteit en een locatie.

Op deze manier is het mogelijk om een groot aantal verschillende (dag)arrangementen samen te stellen. Wat denk je bijvoorbeeld van:

Zo stel je een arrangement samen

Stap 1: Voer de arrangement informatie in

Voer allereerst de omschrijving van het arrangement in. Wat houdt het arrangement in en wat krijgt een bezoeker bij afname van dit arrangement.

Stap 2: Voer prijsinformatie in

Wat zijn de kosten van het arrangement. Door middel van diverse prijs-instellingen kunnen van/voor prijzen en kortingen ingesteld worden.

Stap 3: Koppel deelnemende ondernemers/evenementen

De arrangementen kunnen aan deelnemende ondernemers en locaties gekoppeld worden. Op deze manier, kunnen de “deals” ook als gerelateerde content op de ondernemerspagina’s getoond worden. Vanaf heden is het mogelijk om een arrangement samen te stellen met zowel “locaties” en “evenementen”. Dit kan heel eenvoudig door in het “item”-veld te beginnen met typen. De intelligente zoekfunctie zal automatisch zoeken in zowel evenementen als locaties. In de toekomst kan deze functionaliteit ook uitgebreid worden met routes.

Stap 4: Stel Boek-knop in

Als laatste stap kun je een link invoeren hoe het arrangement geboekt kan worden. Dit kan via een e-mailadres/telefoonnummer of via een website-link. Deze link kan het online ticketsysteem van de ondernemer zelf zijn, OF de Citynavigator Boekingen-module (in ontwikkeling).

Klaar!

Indien alle informatie is ingevoerd kan het arrangement op de website geplaatst worden.

Binnenkort wordt deze functionaliteit uitgerold in alle Open Data Platform installaties.

Pascal Vleugels
Bekijk profiel