Reviews: bezoekers aan het woord!

13 mei 2016 | Door: Pascal Vleugels

Reviews: bezoekers aan het woord!

Door het aanbieden van reviews, help je de bezoeker bij het maken van een goede online keuze. Hier schreven we al eerder over in het artikel: “ Onmisbare hulp bij aankoopbeslissing”. Welke locatie kan ik het beste bezoeken, wat past het beste bij mij? Deze vragen kunnen eenvoudig beantwoord worden door de inzet van reviews.

Er bestaan vele vormen van reviews of reacties. Binnen Citynavigator maken we onderscheid in de volgende type reviews:

Comments

De meest bekende vorm van reviews is natuurlijk de reactiemogelijkheid. Met deze functionaliteit wordt er op detailpagina’s een reactiemogelijkheid toegevoegd, waarmee de bezoeker een tekstuele reactie kan achterlaten.

Rating

Op welke score wordt de locatie beoordeeld? Door middel van een cijfer of een aantal sterren kan er op een eenvoudige manier een waardeoordeel gegeven worden.

Upvotes

Met een ‘like’ of 'upvote’ kunnen bezoekers direct een positieve- of juist negatieve beoordeling geven over content op de website. Met iedere upvote wordt er 1-punt opgeteld bij de score van de locatie. Uiteindelijk kan er dan een totaalscore berekend worden.

Labels

Bezoekers van de website kunnen pagina’s labellen op basis van een aantal vastgestelde redactionele thema’s, bijvoorbeeld ‘gewaagd’, ‘grappig’ of ‘romantisch’. Hiermee kan de redactie speciale thema-pagina’s inrichten met alle gelabelde locaties.

Lees meer over deze variant van de Review-module

Externe reviews

Door gebruik te maken van reviews van externe websites is het erg eenvoudig om gebruik te maken van de grote hoeveelheden reviews die achtergelaten worden. Denk hierbij aan Booking, Tripadvisor, Iens of Zoover recensies. In het Open Data Platform (ODP) is het erg eenvoudig om een link aan te bieden naar de externe reviews.

Lees meer over het aanbieden van externe reviews op de eigen website

User Generated Content

Alle reviews die binnen Citynavigator worden achtergelaten, worden opgeslagen in het Open Data Platform (ODP). Hiermee kan de beheerder van de website (of de ondernemer zelf) in één oogopslag zien wat de beleving is van een locatie of een evenement. Deze User Generated Content kan ook weer door middel van de Citynavigator API aan andere websites gekoppeld worden. Zo kunnen reviews over meerdere websites gedeeld worden.

Pascal Vleugels
Bekijk profiel