Persoonlijke favorietenlijsten

11 jul. 2016 | Door: Pascal Vleugels

Persoonlijke favorietenlijsten

Met de nieuwe favorietenmodule in Citynavigator kan de bezoeker van de website zijn of haar interessante hotspots overal mee naartoe nemen. Op mobiel of op een printje, de favorieten zijn altijd binnen handbereik.

Voeg favorieten toe aan een persoonlijke favorietenlijst

Zodra een bezoeker op een website een interessante locatie, route, deal of evenement tegenkomt, kan deze in het persoonlijke favorietenlijstje worden opgeslagen. Het toevoegen van een favoriet werkt heel eenvoudig: zowel op overzichtspagina’s als op detailpagina’s is er een optie beschikbaar om deze locatie als favoriet te markeren. Zodra op de knop “Voeg toe als favoriet” wordt geklikt, wordt de pagina automatisch als favoriet gemarkeerd. Deze favorieten kunnen vervolgens weer bekeken worden op het eigen persoonlijke favorietenlijstje.

Bij het toevoegen of verwijderen van favorieten is er een duidelijk onderscheid tussen ingelogde- en niet ingelogde gebruikers.

Favorieten voor anonieme gebruikers (zonder inlog)

Wanneer een anonieme gebruiker favorieten toevoegt, worden deze in een unieke sessie bewaard op het apparaat waarop de bezoeker actief is. Zo heeft de anonieme bezoeker dus een apart lijstje op zijn desktop en op zijn mobiel.

Als de bezoeker zijn lijstje op alle apparaten wilt bekijken, dan dient hij een account aan te maken. Op dat moment, staan de favorieten in een persoonlijk gebruikersprofiel.

Favorieten met een persoonlijk account

Voor gebruikers met een eigen account werkt het toevoegen van favorieten op dezelfde manier als voor een anonieme gebruiker. Het grootste voordeel voor ingelogde gebruikers is het feit dat favorieten niet in een sessie worden opgeslagen, maar rechtstreeks aan het gebruikersprofiel worden gekoppeld. De favorieten zijn dan ook direct zichtbaar op zijn persoonlijke profielpagina. Zo kan de bezoeker overal waar hij is (of dit nu thuis achter de laptop of in de trein op een telefoon) zijn eigen favorietenlijst inzien én bewerken.

Voorbeeld van de accountpagina met persoonlijke favorietenlijst

Persoonlijke favorietenlijst

Alle favorieten worden verzameld in het favorietenoverzicht. Op dit overzicht staan alle favorieten als prikkers op de kaart, of als een handig lijstje. Zo kan de bezoeker ook “on-the-go” kijken welke favorieten in de buurt zijn, of even snel het adres van een favoriete locatie opzoeken.

Voorbeeld van het delen van favorieten

Inspireer vrienden en familie

Het persoonlijke favorietenoverzicht kan uiteraard ook gedeeld worden met anderen via e-mail, Twitter of Facebook. Mocht er op vakantie toch een geheugensteuntje nodig blijken voor de mooiste hotspots of er geen mobiel bereik zijn, dan is het ook mogelijk om de favorietenlijst uit te printen en mee te nemen.

Voorbeeld van de printout van de favorietenlijst

Favorieten voor websitebeheerders en ondernemers

Iedere keer als een locatie als favoriet wordt gemarkeerd, wordt dit ook als statistiek beschikbaar in het Open Data Platform als User Generated Content. Zo kan de websitebeheerder (of de ondernemer zelf) precies zien hoe vaak zijn locatie als favoriet is toegevoegd.

Met de favorietenmodule krijgt de website een extra persoonlijke laag, waarbij de websitebezoeker zelf geholpen wordt met het plannen van zijn bezoek. Anderzijds krijgt de websitebeheerder meer inzicht in welke hotspots als favoriet worden gemarkeerd.

Pascal Vleugels
Bekijk profiel