13 feb. 2023 | Door: Pascal Vleugels

Pagepart titels zichtbaar in het content management systeem

In het contentmanagementsysteem kun je de content op de pagina beheren door middel van "pageparts". Er zijn inmiddels zo'n 30 verschillende pageparts beschikbaar. We hebben het makkelijker gemaakt om te zien welke content er IN het pagepart zit, zodat je weet welk blok je precies aan moet passen bij het bewerken van de pagina.

Dit hebben we aangepast aan de pageparts in het cms

We tonen nu de pagepart titel die je zelf hebt ingevuld. Daaraan kun je heel snel herkennen welke content er in het pagepart zit. Heb je geen titel ingevuld? Dan kijken we naar de tekstuele content in het pagepart zelf. Zo weet je altijd welke content er in het pagepart zit. Dat scheelt weer een hoop zoekwerk!

Zo kun je zien welke content er in het pagepart zit

Visuele weergave pagepart kiezer

Voor beheerders is het soms lastig om te onthouden hoe elk pagepart eruit ziet. Daarom hebben we de manier waarop je een pagepart kunt kiezen aangepast. Het is van een tekstueel lijstje, veranderd in een overzicht met icoontjes van de pageparts. Zo kun je heel snel zien welk pagepart het beste past bij de content die je op de pagina wilt plaatsen.

Zo ziet de nieuwe manier om pageparts te selecteren er uit

Deze functionaliteit wordt automatisch beschikbaar gemaakt in het contentmanagementsysteem als jouw website een update krijgt. Nog even geduld dus!

Heb jij ook een idee om jouw werk makkelijker te maken?

Deze functionaliteit is ontwikkeld naar aanleiding van een goed idee op onze ideeënbox (dankjewel Marc vanuit Maastricht Marketing!). Heb jij zelf ook een idee, stuur hem dan in via: https://idee.plaece.nl

Pascal Vleugels
Bekijk profiel