1 mei 2018 | Door: Pascal Vleugels

Ontvang meldingen van wijzigingen in het Open Data Platform

Hoe mooi zou het zijn dat je als beheerder een melding krijgt, als een van je ondernemers een nieuw evenement aanmaakt? Met de nieuwe notificatie-module in het Open Data Platform kun je zelf instellen wanneer je een melding wenst te ontvangen: bij nieuw aangemaakte items, bij het wijzigen van bestaande items of bij het verwijderen van een item.

Vanuit diverse partners hebben we de vraag gekregen of het mogelijk is om een melding te krijgen als er een nieuw item wordt aangemaakt (bijv. een nieuw evenement).

Beheerders in het Open Data Platform (ODP) kunnen met de nieuwe notificatie-module aangeven of zij notificaties willen ontvangen van wijzigingen in het Open Data Platform.

Hoe werkt het versturen van notificaties

Indien de notificatie-module is ingeschakeld, kan iedere beheerder in het ODP op zijn eigen profielpagina aangeven welke notificaties hij wilt ontvangen.

  1. Ontvang een notificatie als er een nieuw item wordt aangemaakt
  2. Ontvang een notificatie van een item wat bewerkt is
  3. Ontvang een notificatie indien een item verwijderd wordt

Wanneer wordt een notificatie verzonden

In het Open Data Platform heb je te maken met een gelaagdheid qua rechtenstructuur, op basis van deze rollen worden notificaties wel of niet verzonden.

In bovenstaand voorbeeld hebben we te maken met een Open Data Platform installatie met meerdere organisaties die beheer uit kunnen voeren (beheerorganisaties). Deze beheerorganisaties kunnen vervolgens weer meerdere gebruikers bevatten (bijv. redactieteam van een lokale VVV). Indien een gebruiker van een onderliggende organisatie (ondernemer organisatie) een nieuw item aanmaakt, krijgen de gebruikers van de bijbehorende beheerorganisatie een notificatie via een e-mail bericht (indien deze gebruikers notificaties aan hebben gezet uiteraard).

Een praktisch voorbeeld:

Gebruiker 2 (lid van de organisatie “Theater Zeus” maakt een nieuw evenement aan. In dit geval zal de gebruiker “Pascal Vleugels” (die is lid van de bovenliggende beheerorganisatie “VVV Hedel)” een notificatie ontvangen.

Alle overige gebruikers in dit voorbeeld zullen nooit een notificatie ontvangen.

Alle mogelijkheden van notificaties in het kort

Deze nieuwe notificatie-module is uitsluitend beschikbaar in de nieuwe versie van het Open Data Platform (versie 3.0).

Pascal Vleugels
Bekijk profiel