Ondersteun je contentstrategie met de Citynavigator Contentkalender 2018

13 dec. 2017 | Door: Pascal Vleugels

Ondersteun je contentstrategie met de Citynavigator Contentkalender 2018

Ben jij al klaar voor het nieuwe jaar? Dan hebben wij een leuk cadeautje voor je wat wellicht goed van pas komt tijdens het plannen van het komende jaar. Als promoter van een stad, streek of regio weet je als geen ander wat er in de buurt te doen is en wat de regionale inhakers zijn om qua content op in te spelen. Maar hoe zit het met landelijke events, of zelfs Europese of wereldwijde events?

Heb je wel eens het gevoel dat je niet weet wat je moet posten? Of vergeet je een belangrijke dag of evenement? Dan is de Citynavigator Contentkalender 2018 een handig hulpmiddel. Met de contentkalender heb je een handig overzicht van alle inhaakmomentjes voor 2018, toegespitst op toerisme (denk ook aan de schoolvakanties).

Contentstrategie

We gaan ervanuit dat je al een contentstrategie hebt opgesteld. Wat is “on-brand” en wat niet? Welke socialmediakanalen heb je tot je beschikking? Welke doelgroepen wil je bereiken? Welke doelen wil je bereiken?

Wanneer plaats je een nieuwe post?

Bekijk goed wanneer je doelgroep online is en wanneer er doorgeklikt of gereageerd wordt. Houdt rekening met de dag waarop je een post plaatst, maar zeer zeker ook met het tijdstip! Bekijk in de statistieken van je socialmediakanalen wanneer je het meest relevante bereik hebt.

Plan je content (ruim) van tevoren in. Zo heeft Facebook bijvoorbeeld een contentplanner, waarmee je posts van tevoren in kunt plannen. Dat geeft de redactie meer controle oer de spreiding en zo hoeven er ook geen last-minute posts te worden gemaakt. Voor overige socialmediakanalen is het te adviseren om een tool te gebruiken zoals Hootsuite, waarmee je ook de mogelijkheid hebt om te monitoren en in te plannen.

Hulp nodig met het opstellen van je contentstrategie? We helpen je graag!

Pascal Vleugels
Bekijk profiel