Nieuw: Stel (per pagina) je eigen overzichtsfilters in

4 jun. 2019 | Door: Pascal Vleugels

Nieuw: Stel (per pagina) je eigen overzichtsfilters in

Je website bevat pagina's waar je de mooiste dingen van je destinatie op een rijtje zet. Bijvoorbeeld: ondernemers, locaties, evenementen, routes of arrangementen. Deze overzichten kunnen door de bezoekers van je website gefilterd worden. Een verfijning kan op basis van gebied of stad, thema of door middel van een zoekopdracht. Deze filters waren tot op heden op iedere pagina automatisch beschikbaar. Met de nieuwe functie van onze filterbox, kun je als beheerder zelf kiezen welke filters je (per pagina) aan de voorzijde beschikbaar maakt.

Bepaal zelf welke filters je aanbiedt aan je bezoeker

Als je als beheerder van de website nu een overzicht maakt, dan krijg je automatisch een zoekbalk en eventuele andere filters (bijv. gebiedsfilter of thema filters). In sommige gevallen wil je dat misschien wel niet. Daar hebben we nu iets voor gemaakt. Je kunt nu zelf beslissen welke filters je wel (of niet) wilt tonen voor je bezoekers.

Webpagina met overzicht van winkels in Maastricht met filteropties

Voorbeeld van overzicht van ondernemers op www.bezoekmaastricht.nl, met filter op thema's

Zo maak je een overzicht

In het Content Management Systeem (CMS) kun je zelf een overzicht samenstellen van items uit het Open Data Platform (ODP). Dit kunnen ondernemers zijn (locaties, evenementen, routes, arrangementen, enz). Je hebt de mogelijkheid om een bepaalde set aan data op te halen uit het Open Data Platform. Dit kun je doen door middel van het kiezen van een type, een filter op "categorie" en eventuele "tags" en "markers". Vervolgens kun je er ook nog voor kiezen om alleen items uit een bepaald gebied op te halen, of op basis van een ingestelde promotie. Al deze filters zorgen ervoor dat alleen DIE items worden getoond op de website.

CMS instelmogelijkheden voor ODP overzichten

Voorbeeld van het samenstellen van een overzicht van restaurants

NIEUW! Zo stel je nu filters in voor je bezoekers

We hebben het nu mogelijk gemaakt om als beheerder van de website zelf in te kunnen stellen welke filters je op de website aan wilt bieden aan je bezoekers. Per pagina, kun je nu dus zelf beslissen welke filters je wel (of niet) beschikbaar maakt voor je bezoekers.

In het Content Management Systeem kun je door middel van checkboxes de filters aan-en uitzetten. Bij de keyword-filter kun je zelfs instellen op welke keywords gefilterd mag kunnen worden.

CMS instelmogelijkheid voor het tonen van filters op je website

Voorbeeld van filterinstellingen in het CMS

Beschikbare filtermogelijkheden

Per "Type" heb je specifieke filtermogelijkheden. Bij evenementen krijg je de mogelijkheid om ook een datumfilter toe te kunnen voegen, bij routes kun je weer kiezen voor een lengtefilter.

Toelichting van filtermogelijkheden op een route pagina

In bovenstaand voorbeeld zie je een voorbeeld van de filtermogelijkheden op een pagina waar routes op getoond worden. Samen met een aantal routepartners zijn we bezig met een aantal doorontwikkelingen. In dit geval zijn dat de filtermogelijkheden op "lengte van een route" en "type route". Deze filtermogelijkheden zijn in eerste instantie alleen exclusief beschikbaar voor de deelnemende routepartners. Op een later moment komen deze extra filtermogelijkheden ook beschikbaar voor alle andere Citynavigator partners.

Binnenkort komt deze functionaliteit automatisch beschikbaar in het Content Management Systeem.

Pascal Vleugels
Bekijk profiel