NIEUW: Mobile First Routemodule

20 mrt. 2017 | Door: Pascal Vleugels

NIEUW: Mobile First Routemodule

De huidige routemodule heeft een flinke upgrade gekregen qua gebruiksvriendelijkheid voor mobiele gebruikers. De gehele routepagina is “Mobile First” opnieuw ontworpen en opgebouwd.

De routemodule toont alle beschikbare routes vanuit het Open Data Platform. Dit kunnen diverse type routes zijn (wandelen, fietsen, varen, auto, etc.) Uit de statistieken zien we dat het merendeel van de bezoekers deze routes bekijken op een smartphone.

Om de gebruikers van de website op een mobiel apparaat van een optimale gebruikerservaring te voorzien, is de gehele routepagina vanuit de Mobile First gedacht volledig opnieuw opgebouwd.

De detailpagina van een route is nu uitermate geschikt om tijdens de route te raadplegen om de route succesvol te kunnen lopen.

Route-informatie

Op het startscherm van de route is de algemene informatie van de route te bekijken. De tekstuele toelichting en de mogelijkheid om door te linken naar een externe website. Daarnaast kan de route toegevoegd worden aan het favorietenlijstje (indien de favorieten-functie is geactiveerd), kan de route geprint worden of als GPX gedownloaded worden. De nieuwe mobiele navigatiebalk zorgt ervoor dat de meest belangrijke route-informatie met 1 tap te bereiken is.

Koppelen van POI’s aan de route

Indien een route gekoppeld is aan specifieke Points Of Interest, worden deze POI’s in een lijstweergave getoond. Alle POI’s kunnen voorzien worden van een doorklik naar een detailpagina.

Routebeschrijving

In het Open Data Platform is vanaf heden ook een nieuw veld beschikbaar bij de routemodule. In dit veld kan een uitgebreide routebeschrijving toegevoegd worden. Deze routebeschrijving wordt als apart tabblad in de routemodule getoond. Op een mobiel apparaat kan de routebeschrijving ook “afgevinkt” worden. Op deze manier kan de gebruiker zelf bijhouden op welk punt van de route hij zich bevindt.

Routekaart

De ingetekende route wordt op een fullscreen kaart getoond op een mobiel apparaat. Op deze manier kan exact bekeken worden hoe de route loopt. Door middel van de optie “Verken omgeving” kunnen POI’s “in de buurt” bekeken worden. Hier kunnen bijvoorbeeld bezienswaardigheden of eetgelegenheden langs de route verkend worden.

Bekijk het prototype van de mobile first routemodule

Pascal Vleugels
Bekijk profiel