Meer inspiratie met YouTube video’s op je website

5 sep. 2017 | Door: Pascal Vleugels

Meer inspiratie met YouTube video’s op je website

We weten het al langer: “Een beeld zegt meer dan 1000 woorden”. Maar zegt een video niet veel meer? Daarom is het vanaf heden mogelijk om YouTube video’s te plaatsen in je website.

In diverse pageparts is het nu mogelijk om naast foto’s ook video’s te plaatsen. Door het kopiëren en plakken van de Youtube embed code, wordt de video automatisch op de website geplaatst.

Video en travel vinden elkaar lief!

YouTube is de marktleider op het gebied van online video. Enige tijd geleden is er al een onderzoek gepubliceerd, wat specifiek gericht is op video en toerisme.

88% van alle travel gerelateerde zoekopdrachten op YouTube gaan over bestemmingen, Points of Interest of reis-ideeën.

Als we kijken naar de onderlinge verdeling van alle zoekopdrachten binnen de reisbranche, dan valt op dat het merendeel op zoek is naar een specifieke bestemming (bijv: een naam van een stad). Als je dat vergelijkt met zoekopdrachten in Google, zie je dat daar de focus met name ligt op een merknaam (bijv: Hilton). Het is dus belangrijk om op YouTube vertegenwoordigd te zijn met jouw bestemming! Zo bereik je een grote doelgroep, die je via Google mis zou lopen.

Populaire video content: Persoonlijke reiservaringen

Met name de persoonlijke reiservaringen (in de vorm van een vlog) worden goed bekeken en gewaardeerd. De interesse in real-life verhalen is dus hoog! Dus skip die gelikte reclamefilmpjes en zorg dat de bezoekers (of inwoners van je bestemming) hun verhalen vertellen.

Lees het volledige onderzoek “Travel content takes off on youtube”

Wil jij ook online scoren met video marketing

Het integreren van video in je website, plus het opzetten van een YouTube-community kan veel bijdragen voor jouw destinatie. Wij hebben de kennis, de mogelijkheden en een heleboel goede ideeën om je hiermee te helpen. We horen ook wel eens dat het moeilijk is om een goede video te maken. Samen met een aantal speciale geselecteerde partners kunnen we voor jouw stad of streek een goede video produceren.

Pascal Vleugels
Bekijk profiel