Inloggen met je Facebook, Google of Twitter account

13 nov. 2018 | Door: Pascal Vleugels

Inloggen met je Facebook, Google of Twitter account

De bezoekers van je website kunnen een account aanmaken om hun eigen favorieten op te slaan, of om tips en reviews achter te laten. Vanaf nu is het ook mogelijk om in te loggen met een Facebook, Google of Twitter account door middel van OAuth.

We hebben steeds meer accounts met steeds moeilijkere wachtwoorden. De eisen voor een sterk en veilig wachtwoord worden ook steeds strenger. Daarom kun je bezoekers nu de mogelijkheid aanbieden om in te loggen met hun Facebook-account (of elk ander account wat OAuth ondersteund). De nieuwe OAuth-module kan geïnstalleerd worden als aanvulling op de reeds bestaande inlogmodule.

Inloggen met een social-media-account

Zodra een bezoeker wilt inloggen op de website, kan deze kiezen om in te loggen met zijn social-media-account (bijvoorbeeld Facebook, Google of Twitter). Daarnaast blijft de mogelijkheid om in te loggen met een e-mailadres en wachtwoord uiteraard ook nog altijd beschikbaar.

Voorbeeld van mogelijkheid tot inloggen met Facebook, Twitter en Google

Facebook checkt of je in mag loggen

Zodra de bezoeker in wilt loggen met bijvoorbeeld Facebook, dan checkt de website of er al een gebruiker is met het ingelogde Facebook-account. De bezoeker dient uiteraard wel ingelogd te zijn in Facebook. Is de Facebook gebruiker bekend in de website, dan ben je direct ingelogd.

Ziet de website dat er nog geen gebruiker op de website bekend is (wat bij het ingelogde Facebook-account hoort), dan vraagt Facebook om toestemming.

Facebook vraagt of je de website toegang wilt geven tot je persoonlijke gegevens

Een nieuw account op basis van je Facebook-gegevens

Als de bezoeker toegang geeft, dan kom je terug op de website. Alle bekende gegevens uit Facebook worden automatisch gevuld in het profiel. De bezoeker hoeft alleen nog de missende verplichte velden te vullen (indien deze er zijn) en akkoord te gaan met de voorwaarden van de website. Vanaf dit moment, kan de bezoeker voortaan met één klik inloggen met zijn Facebook-account.

Pascal Vleugels
Bekijk profiel