Hoe kun je ondernemers op je website extra in het zonnetje zetten

26 jun. 2018 | Door: Pascal Vleugels

Hoe kun je ondernemers op je website extra in het zonnetje zetten

In onze 2-wekelijkse Citynavigator Update mailing vroegen we onze partners hoe zij hun ondernemers extra in het zonnetje zouden willen zetten op de website. In dit artikel vind je de resultaten van de vragenlijst en de acties die we nu aan het voorbereiden zijn.

Het kan voorkomen dat je bepaalde ondernemers op de website in het zonnetje wilt zetten. Of dat je ze stiekem “belangrijker” vindt dan andere ondernemers.

We zijn aan het onderzoeken hoe we dat het beste kunnen doen en wat jij graag zou willen. Dit doen we onder de noemer: “Promotions”.

Hoe zou het kunnen werken:

In het Open Data Platform (ODP) maak je een nieuwe “promotie” aan. Dit kan bijv. brons, zilver, goud zijn. Iedere promotie heeft een bepaalde “waarde”. Vervolgens koppel je de promotie aan een locatie/evenement in ODP. De waarde van de promotie zorgt voor de sortering in de overzichten. Hoe groter de waarde, des te belangrijker.

De volgende mogelijkheden worden het meest gewaardeerd:

1: Uitgelichte tegels in de overzichten

Een ondernemer met een promotie, kan een afwijkende vormgeving krijgen, waardoor deze meer opvalt. Bijvoorbeeld door een achtergrondkleur, of speciaal labeltje.

De grootste voorkeur werd uitgesproken om ondernemers in de overzichten uit te lichten. Door middel van een opvallende tegel, of een extra visueel elementje kunnen “belangrijke” ondernemers onderscheidend worden getoond.

2: Speciale pop-up op de kaart

Op de kaart kan de pop-up van een ondernemer (met een promotie) voorzien worden van een extra opvallend element of uitstraling.

De visuele onderscheiding ten opzichte van andere ondernemers kan ook doorgetrokken worden op de kaart. Ondernemers met een promotie “zien er anders uit” dan ondernemers zonder een promotie.

3: Toon alleen ondernemers met promotions in een overzicht

Op dit moment kun je al overzichten maken op basis van tags of markers. Maar zou het niet interessant zijn om dit ook op basis van promoties te doen? Zo kun je (bijvoorbeeld) op de homepage “betaalde” posities maken voor ondernemers met een promotie.

4: Meer opvallende punaise op de kaart

Op de interactieve kaart krijgen de punaises van een ondernemer (met een promotie) een meer opvallende uitstraling.

Overige inzichten

In ontwikkeling

Op dit moment zijn wij druk bezig om de eerste stappen te maken op basis van alle wensen. Het aanmaken van “Promoties” is reeds als module aanwezig in het Open Data Platform.

Voorbeeld van promotie in het Open Data Platform

De vervolgstap is het beschikbaar maken van de “Promoties” in de API en een afwijkende vormgeving implementeren in de website. We houden je op de hoogte!

Pascal Vleugels
Bekijk profiel