Het exporteren van data uit het Open Data Platform

15 sep. 2016 | Door: Pascal Vleugels & Pim Stoel

Het exporteren van data uit het Open Data Platform

In het Open Data Platform wordt iedere dag enorm veel bestaande data bewerkt of nieuwe data toegevoegd. Deze data wordt door middel van een API gebruikt op bijvoorbeeld een website of mobiele app. Dit is een realtime verbinding met de database. Maar wat als je nu een lijst wilt hebben van een bepaalde selectie van data? Daar kun je nu de export-module voor gebruiken!

Met de nieuwe export module is het mogelijk om op basis van een specifieke selectie data te exporteren naar een Excel-bestand (.csv).

Hoe werkt de export module?

Indien de module geïnstalleerd is in het Open Data Platform (ODP) heeft de websitebeheerder de mogelijkheid om een nieuwe export te maken. Op dit moment kan er een export gemaakt worden van de gehele set van types (Locaties, Evenementen, Routes of Deals.

Voorbeeld van nieuwe export aanmaken

Op het moment dat er een nieuwe export wordt gemaakt, wordt dit op de achtergrond uitgevoerd. Indien de export gereed is, zal dat in het overzicht gemeld worden.

Voorbeeld van beschikbare exports

Indien de export afgerond is wordt deze als download beschikbaar gemaakt. Vervolgens is deze te downloaden en in Excel te openen. Standaard wordt de export in CSV-formaat (kommagescheiden bestand) opgeslagen.

Pascal Vleugels
Bekijk profiel
Pim Stoel
Bekijk profiel