Help gebruikers blogberichten te filteren op thema

31 jul. 2018 | Door: Pim Stoel

Help gebruikers blogberichten te filteren op thema

Met de blogmodule is het mogelijk om berichten op de website te plaatsen. Deze berichten worden in een chronologische volgorde op de website getoond. Om eenvoudiger een bericht binnen een bepaald thema te vinden, zijn er nieuwe filtermogelijkheden toegevoegd.

Per website of per doelgroep kan het doel van de blog afwijkend zijn. De een wil graag nieuwsberichten tonen binnen een bepaald thema specifiek voor een bepaalde doelgroep, de ander toont liever alle berichten en laat de bezoeker zelf zijn informatie vinden.

Eerder werd al de optie gerealiseerd om berichten van meerdere blogoverzichten te combineren tot één overzicht. Een logische vervolgwens is de toevoeging van een filtermogelijkheid, waarmee een bezoeker zelf kan zoeken naar een gewenst bericht.

In het contentmanagementsysteem van de website is daarom een extra optie toegevoegd genaamd ‘blog keywords’. Middels deze functionaliteit is het mogelijk om een filter te maken binnen een blogoverzicht, die zoekt binnen de blog categorieën en tags.

Zo heeft ieder keyword een eigen naam, taal, categorie en/of tag. De taal bepaalt in welke taal de filter ingezet kan worden. Hiermee is het mogelijk om voor de Nederlandse website andere filters te gebruiken dan voor de Engelstalige website. De categorie en/of tag zorgen uiteindelijk voor de daadwerkelijke filtering. Zo kun je bijvoorbeeld alle berichten filteren die gebruikmaken van een categorie ‘design’, of van een tag ‘zomer’.

Op iedere blogpagina stel je in welke filters actief mogen zijn. Zo is het mogelijk om per blogpagina af te wijken en alleen daadwerkelijk relevante filters te laten zien.

Pim Stoel
Bekijk profiel