Deze browser zorgt voor de meeste bezoekers op een toeristische website

26 jun. 2019 | Door: Pascal Vleugels

Deze browser zorgt voor de meeste bezoekers op een toeristische website

We hebben de statistieken van meer dan 100 websites van destinaties in Nederland geanalyseerd. Daaruit blijkt dat twee browsers heer en meester zijn: Google Chrome en Apple Safari.

In de periode van 14 mei 2019 t/m 13 juni 2019 hebben we de statistieken van meer dan 100 bestemmingen in Nederland geanalyseerd. Op basis van de data uit Google Analytics weten we welke browsers bezoekers gebruiken om de websites te bekijken.

Chrome en Safari worden gebruikt om toeristische websites te bekijken

Op basis van ruim 1,6 miljoen sessies kunnen we concluderen dat met name de browsers Chrome en Safari worden gebruikt om onze toeristische websites te bekijken.

Chrome: 39,2%

Safari: 35%

Samsung Internet: 8,5%

Android webview: 4%

Safari (in-app): 3,3%

Firefox: 3,2%

Edge: 3,2%

Internet Explorer: 3,2%

Opera: 0,3%

Wereldwijd versus Nederlands browsergebruik

Hoe verhouden onze Citynavigator destinatiewebsites zich tot het algemene browsergebruik in Nederland? En komt dat overeen met het wereldwijde browsergebruik? We hebben het voor je op een rijtje gezet. De oplettende kijker ziet dat we de cijfers van Safari en Safari (in-app) bij elkaar hebben geveegd onder de noemer "Safari". De Nederlandse en Wereldwijde cijfers zijn gebaseerd op de resultaten van Statcounter.

Vergelijking van Wereldwijd versus Nederlands browsergebruik

3,2% van de gebruikers gebruikt Internet Explorer

Overzicht van gebruikte versie van Internet Explorer

We krijgen vaak de vraag hoe vaak de website nog wordt bekeken in Internet Explorer. Uit bovenstaande statistieken zie we dat zo'n 3,2% van de bezoekers Internet Explorer gebruikt. Vaak wordt Internet Explorer nog verward met Microsoft Edge. Dit is namelijk de nieuwe browser van Microsoft. Deze browser zit standaard in Windows 10 (deze wordt ook automatisch bijgewerkt, dus vrijwel alle gebruikers van Microsoft Edge maken gebruik van ongeveer dezelfde versie).

Internet Explorer is dus een uitstervend ras. Gelukkig zien we wel dat vrijwel alle Internet Explorer gebruikers gebruik maken van de laatste versie (versie 11).

Het optimaliseren van je website voor Internet Explorer gebruikers is natuurlijk nog steeds aan de orde (hij moet immers voor iedereen toegankelijk zijn). Maar houd wel rekening met het feit dat de grootste groep gebruikers op dit moment de Chrome en Safari gebruikers zijn. Dus probeer deze browser ook zelf eens een keertje, dan weet je precies hoe het overgrote deel van je bezoekers jouw website ziet.

Pascal Vleugels
Bekijk profiel