Deel je blogberichten met RSS

15 okt. 2018 | Door: Pascal Vleugels

Deel je blogberichten met RSS

Hoe fijn zou het zijn, als je de blogberichten op je website eenvoudig kunt delen met anderen. En wat denk je van de mogelijkheid om berichten van anderen op je eigen website te tonen? Met de nieuwe set aan RSS-functies zijn beide opties mogelijk.

OMGWTF is RSS?

De term RSS staat voor Really Simple Syndication. Met RSS blijf je automatisch op de hoogte van berichten van je favoriete site. Dit kunnen bijvoorbeeld nieuwsberichten of blogs zijn. De meest populaire toepassing is een RSS-reader. Hiermee kun je jezelf abonneren op RSS-feeds en blijf je dus op de hoogte van alle berichten van je favorieten websites. Vanaf nu is het ook mogelijk om zelf een RSS-feed aan te maken op je eigen website.

Deel je eigen blogberichten met anderen via RSS

De blogmodule van je eigen website kan uitgebreid worden met een RSS-functie. Indien deze functie is ingeschakeld, genereert de website automatisch een RSS-feed. Deze feed kan vervolgens door iemand anders ingelezen worden. Dat kan door gebruik te maken van een RSS lezer (bijvoorbeeld op je telefoon).

Daarnaast kan de RSS-feed ook op een andere website ingelezen worden. Vaak wordt dit gedaan met een RSS-widget. Zo is het dus mogelijk om jouw berichten op de website van iemand anders te plaatsen.

Toon blogberichten van iemand anders op je eigen website via RSS

Als je graag berichten van een andere website (of partner) op je website wilt tonen, kun je gebruik maken van het nieuwe pagepart: RSS-feed. Met dit pagepart kun je een RSS-feed inladen van een andere website en alle berichten op je website tonen

Pascal Vleugels
Bekijk profiel