Creëer lokale ambassadeurs met een persoonlijke pagina

7 jun. 2016 | Door: Pascal Vleugels

Creëer lokale ambassadeurs met een persoonlijke pagina

Door bezoekers van de website een account aan te laten maken, kun je ze voor een langere tijd verbinden aan je website. Zij worden de lokale ambassadeurs van jouw stad, streek of regio. Deze gebruikers krijgen een persoonlijke pagina, waar zij hun persoonlijke favorieten bij kunnen houden, of hun eigen tips en reviews achter kunnen laten.

Favorieten delen en meenemen

Zodra een bezoeker een interessante hotspot, route, deal of locatie tegenkomt op de website, kan deze in zijn persoonlijke favorietenlijstje opgeslagen worden. Deze favorieten kunnen zowel op de computer als op een tablet of mobiele telefoon overal meegenomen worden. De persoonlijke favorietenlijstjes kunnen ook met anderen gedeeld worden. Via e-mail, Twitter of Facebook kan dat leuke weekendje weg van tevoren gepland worden.

Voorbeeld van gedeelde favorietenlijst

Tips insturen en delen met anderen

Wie kent de stad beter dan wie dan ook? Juist! De bewoner zelf! Met een persoonlijke pagina kan de bezoeker van de website zijn eigen tips achterlaten. Een onbekend pareltje in een achterafstraatje. Een bankje in het park om te genieten van een mooie zonsondergang of juist dat leuke winkeltje net buiten de gebaande paden. Al deze tips geven de slagkracht van de redactie een enorme boost. Zo heb je de beschikking over honderden potentiële redactiemedewerkers om nieuwe content te genereren.

Voorbeelden van tips insturen, tips overzicht en de tip-pagina

Persoonlijke reviews verzamelen

In een eerdere blogpost schreven we al over de waarde van ervaringen van andere bezoekers. Door middel van persoonlijke reviews op de website kunnen bezoekers direct zien welke plekjes in de stad goed gewaardeerd worden. Of het nu gaat om een rapportcijfer of een label dat deze locatie uitermate geschikt is voor kinderen, de mogelijkheden zijn eindeloos! Of wat denk je van een overzicht van alle aanbevelingen van één persoon die je interessant vindt?

Voorbeeld van reviews op basis van thema’s

Ambassadeurs creëren

Vaak denken we aan “Bekende Nederlanders” als ambassadeurs, maar iedereen die een positieve ervaring heeft gehad in de stad, streek of regio is een ambassadeur! Geef hen het podium dat zij verdienen.

Door een eenvoudige registratieprocedure kunnen ze direct aan de slag.

Voorbeeld van registratie en login

Persoonlijke profielpagina

Geef je ambassadeurs een gezicht en geef ze een unieke plek op de website. Toon de tips van je ambassadeurs, geef hen de mogelijkheid om ze te volgen of een vraag te stellen. Zo maak je optimaal gebruik van het enthousiasme en kennis van je locals.

Pascal Vleugels
Bekijk profiel