Combineer meerdere blogs in één overzicht

19 mrt. 2018 | Door: Pascal Vleugels

Combineer meerdere blogs in één overzicht

Op sommige momenten kan het voorkomen dat er meerdere blogpagina’s op je website voorkomen. Je kunt bijvoorbeeld een aparte blog voor je bewoners hebben en een aparte blog voor je bezoekers. Beide blogs hebben een eigen artikelen-overzicht met een eigen categorisering. Maar wat als je één overzicht wil tonen met alle artikelen van beide blogs?

Tot voor kort was dit helaas niet mogelijk. Met de laatste update krijg je een aantal nieuwe mogelijkheden tot je beschikking in de blogmodule.

In het contentmanagementsysteem kun je een nieuwe blog overzichtspagina aanmaken. Binnen deze pagina kun je nieuwe blogartikelen toevoegen. In het geval dat je meerdere blog overzichtspagina’s hebt, kun je op alle drie de pagina’s unieke blogartikelen aanmaken. Deze artikelen worden standaard alleen op hun eigen overzicht pagina getoond.

Een voorbeeld:

Indien je drie blogpagina’s op je website hebt (bijvoorbeeld eentje voor bezoekers, bewoners of bedrijven), dan worden op iedere blogpagina alleen de artikelen getoond van de betreffende doelgroep. Bij ieder blogartikel kun je door middel van een “parent” aangeven bij welke blog dit artikel hoort.

Voorbeeld van het toewijzen van een artikel aan een specifieke blog

Indien je nu een nieuwe pagina wilt maken van alle blogartikelen over alle blogs op je website, kun je het volgende doen:

  1. Een nieuwe blogpagina aanmaken waar je alle artikelen van alle blogs op je website toont
  2. Een nieuwe contentpagina aanmaken, waar je door middel van een pagepart een selectie maakt van artikelen van de diverse blogs op je website

Gecombineerde blog pagina van alle blogs

Als je een nieuwe blogpagina aan wilt maken waar je alle artikelen van alle blogs op je website wilt tonen, kun je een nieuwe pagina aanmaken en kiezen voor het type “blog”.

Voorbeeld van het aanmaken van een nieuwe blogpagina

Bij deze instellingen van deze pagina, kun je vervolgens de optie “display content from all blogs” aanvinken. Nu zul je dus alle artikelen van alle blogs op je website op deze pagina te zien krijgen.

Gecombineerd overzicht van blogartikelen met een pagepart

Mocht je op een bepaalde pagina een blokje willen tonen met artikelen over meerdere blogs op je website, dan kun je er ook voor kiezen om hiervoor een pagepart te gebruiken: het pagepart “Blog Tiles”. Hiermee is het mogelijk om een selectie van artikelen op een contentpagina te plaatsen. Met het pagepart is het mogelijk om te kiezen welke artikelen van welke blogs je wilt combineren. Dus als je bijvoorbeeld de artikelen van de bezoekersblog wilt combineren met die van de bewonersblog, maar NIET de artikelen van de bedrijvenblog wilt tonen, dan is dat mogelijk.

Voorbeeld van instellingen van het “Blog Tiles” pagepart

We hebben nu alleen het scenario van meerdere blogs behandeld. Het is uiteraard mogelijk om hetzelfde resultaat te behalen door gebruik te maken van categorieën en/of tags. Hiermee kun je één blogpagina maken, waarmee je door middel van categorisering of tagging een onderverdeling kan maken. Welke manier het beste toegepast kan worden, is erg afhankelijk van de website-inrichting en het doel van de blog. We adviseren hier graag in!

Pascal Vleugels
Bekijk profiel